
"Familiemusikk" i denne sammenhengen betyr
at musikere fra min egen familie er med og spiller og synger.
I Billuca som vi hører først, er det også med gode venner til mine voksne barn.
Her bruker jeg også spor fra Spotify, og du må altså være abonnent for å høre.
Klikk på det runde høyttalersymbolet øverst til høyre på bildene.
SHE MOVED THROUGH THE FAIR
KRISTINA
Kristina, min eldste datter, er sanger. Hun har vært helt rå til å sette i gang ulike prosjekter sammen med sin mann, Martin Smidt, som er trommeslager, og gruppa Billuca som vi hører her.
Den har følgende besetning:
Sang: Kristina Olsen Smidt & Hege F Stokstad
Fløyte: Tone Sand
Bratsj: Guri Krog Dodig
Cello: Anne Lise Fagerli
Gitarer: Frode D. Angelsen
Martin Smidt: Trommer og perkusjon
Solist: Kristina Olsen Smidt
CHIOME D'ORO
Sangere: Kristina Olsen Smidt
& Hege Fernanda Stokstad.
Stjerner. Emily Brontë. Martin Smidt
Kristina med Billuca
Hark! 'tis the linnen and the thrush
Georg Friedrich Händel. T. Morell.
Kristina med Billuca
Her er det en annen besetning
med Kristina som solist
Piano: Maria Næss
Bandoneon: Valeria Neira Lillebjerka
Bass: Morten Berger Stai
Denne sangen er laget av
Maria Næss & Robert Creeley

KJERSTIN
Kjerstin er russ i år og nettopp ferdig på musikklinja på Heimdal vgs.
Hun er yngste datter til Kristina og Martin. For henne, som for oss alle
sammen, gjorde det et dypt inntrykk da Mimmi Liv i mai 2022 lå bevisstløs i to uker på slagavdelingen, St. Olav, og vi skjønte at det var avskjeden med henne.
Kjerstin beskrev følelsene disse dagene i denne nydelige sangen som dere kan høre på Spotifysporet. Tekst nedenfor. Bror Åsmund som er trommeslager fra jazzlinja har arrangert og produsert den. Og på avslutningskonserten på Heimdal vgs. sang hun Visa vid Vindens Ängar og dedikerte den til Liv.

MARTIN
Trommeslager, perkusjonist og komponist Martin Smidt er min svigersønn. Han er lærer ved musikklinja på Katta og administrator for kunstnerkollektivet på Rotvoll for å nevne noe av hans engasjement. Som trommeslager har han blant annet spilt i Dadafon (opprinnelig Coloured Moods), Bárut og Trilobitt. På alle utgivelsene til Billuca (se øverst på siden) har han vært perkusjonist. Martin var med og vant Alarmprisen i 2003 med Dadafon, innenfor kategorien beste jazzplate. I 2011 var han med og vant Spellemannsprisen med Bárut og Inga Juuso. Som komponist har han vært sentral i produksjonene til Cirka teater, men også skrevet musikk for flere andre teaterscener. Nedenfor er et klipp fra forestillingen FYR. I 2015 komponerte han kormusikk til fire dikt fra diktsamlingen "Luften makar sig mödosamt" skrevet av hans tvillingssøster, Torill Smidt. Noe av dette ble utgitt på Norsk Musikforlag i 2016. Martin har gjort et allsidig arbeid med arrangering, og det som er nevnt her, er bare en del av virksomheten.
Dadafon
Travel On
Fra plata
And I can't stand still
Dadafon
Move
Fra plata
Visitor
Bárut
Bálggis
Fra plata
Bálggis
Trilobitt
Sophie
Fra plata
Trilobitt
Martin Smidt
Ola Kvernberg
Daniel Herskedal
Patos
Teatermusikk fra FYR -
Cirka teater i samarbeid med
Trøndelag teater.
THOMAS
Thomas, sønn og yngstebarn på straks 50, overrasket oss stort her om dagen. Det er ikke første gangen han overrasker. Thomas er en kar med stor evne til improvisasjon for å spre godt humør. Han er ikke umakredd og tar gjerne med seg batteridrevet grammofon (les platespiller), enten det er med Evert Taube i skjærgården i Båhuslän der han og Maren har hytte, eller det er på fjelltur på Sitter i Flatanger, min barndoms bygd. Vi ble ganske paff for noen år siden da han fortalte at han og kompisene hadde startet en bar i Oslo. Det gjaldt en liten vinbar i et lite kott av et lokale i Vika i Oslo. Navnet? JURET av alle lett upassende navn! Vi tenkte i vårt stille sinn at det måtte være 40-årskrisa som gjorde at han som drev med videoproduksjon nå også ville drive bar.
Nok om det, nå skal vi dreie det over på musikk og årsaken til at jeg presenterer dette på familiemusikksiden. Etter hvert fikk vi høre at de arrangerte jazzkonserter der. Går det an, tenkte vi. Det er jo ikke plass til mer enn 20 personer der! Men det gikk an! Etter hvert fikk vi høre om ulike kjendiser i jazzmiljøet i Oslo som skulle spille der. Og her om dagen fikk vi lenke til en artikkel i magasinet Jazznytt hvor det går frem at Juret er blitt et spillested som de fleste i jazzmiljøet i Oslo kjenner til. Og Jazznytt intervjuer Thomas og kompisene. Der kommer det frem at Thomas hadde en drøm etter å ha gått på jazzkonserter i Alex musikkafé - et tilsvarende knøttlite lokale i Trondheim på 90-tallet. Jeg tar av meg hatten for Thomas & friends som har fått til dette. Og jeg takker for bidraget til "familiemusikken".
Lenke til artikkelen følger:
RETT FRA JURET:
Byens mest intime konsertscene